Vælg en side

Jim Holdaway

Den engelske tegner Jim Holdaway blev blot 43 år gammel, men hans 18 episoder med Modesty Blaise fremstår som et af tegneseriehistoriens helt store mesterværker.

Manden, der skabte Modesty Blaise

Den engelske tegner Jim Holdaway (1927-1970) er en af de bedste tegnere, tegneseriemediet har set. Han vil altid blive husket for, at det var ham, der gav Modesty Blaise sit ansigt og sin krop, da serien debuterede i britiske aviser i 1963.

Forfatteren Peter O’Donnell havde hentet erfaringer som forfatter til andre britiske avisserier som Garth og Tug Transom, før han omsider fik lov til at skabe sin egen spændingsserie helt fra bunden. Det gav ham også muligheden for at fortsætte samarbejdet med Jim Holdaway, som stod uden job, da hans og O’Donnells fælles strip strip (pikant serie med næsten nøgne piger) om charmøren Romeo Brown netop var lukket.

Frem til Jim Holdaways alt for tidlige død i 1970 skabte duoen denne ene originale serie-thriller efter den anden. Med to-tre billeder om dagen. Mere skulle der ikke til for at opnå legende-status.

Den kunstskole-uddannede Holdaways streg er et studie i elegance. Hans brede penselstrøg og hans raffinerede skraveringsteknik overgår snildt alt andet, avisserierne har budt på. Det er også takket være hans streg, at seriens hovedpersoner står mejslet i læsernes erindring. Holdaway var desuden en unik action-tegner, som helt uden brug af fartstreger og lydmalende ord formåede at gengive selv den mest indviklede kampscene.

Galleri Comicart.dk er verdens førende inden for Modesty Blaise-originalkunst. Vi har et stort udvalg af Jim Holdaways originale striber, samt værker af seriens øvrige tegnere – som Romero og Colvin.

Meget mere med Modesty Blaise her.

Works by Jim Holdaway

Viser alle 21 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart