Vælg en side

Jeffrey Jones

Den amerikanske serietegner og senere billedkunstner Jeffrey Jones mestrede det hele. Blæktegning, blyantstegning, akvarel og oliemaleri. Fantasy, portræt, landskab. En af de største kunstmalere, der har beriget tegneseriemediet.

En billedkunstner af de absolut sjældne

Jeff Jones. Jeffrey Jones. Jeffrey Catherine Jones. Kært barn har mange navne.

Den amerikanske serieskaber og billedkunstner Jeffrey Jones (1944-2011) er en af de største billedkunstnere, der nogensinde har beriget tegneseriemediet.

“Den største nulevende maler i verden,” sagde hans samtidige, ikonet Frank Frazetta, mens Jeffrey Jones stadig var i live og producerede malerier og tegninger i et enestående fantasy-univers.

I 1967 flyttede den unge Jeffrey Jones til New York, hvor han tegnede til bladudgivelser som “The Screaming Skull”, “Flash Gordon” og senere til Warrens skrækmagasiner “Eerie”, “Creepie” og “Vampirella”. Han rene, grafiske blæk-streger var en visuel nydelse af de sjældne. Ren poesi!

I 1968 begyndte han at designe omslag til SF-romaner og som fantasy-illustrator. Men som serieskaber vil han især blive husket for sine dybt personlige, flertydige drømmeverdener i serier som “Idyl” og “Yesterday’s Lily”.

I midten af 1970’erne dannede Jeff Jones kunstnergruppen “The Studio” sammen med Michael W. Kaluta, Bernie Wrightson og Barry Windsor-Smith. Her videreudviklede han sine evner som maler – og tilhørte snart efter den absolutte verdenselite, målt med enhver målestok.

Jeffrey Jones mestrede alle stilarter og emner – portrættet, SF, fantasy, landskabsbilledet, fabelvæsener, Tarzan, superhelte, dyr og så videre. Malet i en form for ny-impressionisme med tydelige tråde tilbage til klassisk fransk malerkunst.

Men privat var Jeffrey Jones en ulykkelig skæbne – som havde ekstremt svært ved at finde lykken. Omkring år 2000 brød han helt sammen og måtte indlægges. Efter en langvarig krise vendte han senere tilbage til kunsten – efter en kønsskifteoperation.

Nu under navnet Jeffrey Catherine Jones genoptog hun malergerningen med fornyet entusiasme og arbejdsglæde, dog uden at ramme tidligere tiders høje niveau. Storhedstiden var fra 1970’erne og frem til starten af 2000-tallet.

Galleri Comicart.dk betragter Jeffrey Jones som et absolut verdensnavn inden for malerkunsten. Vi vil løbende præsentere såvel malerier som tryk af denne mesterlige kunstner.

Works by Jeffrey Jones

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart