Vælg en side

Jean-Claude Mézières

Den franske serietegner er især kendt for sammen med Pierre Christin at have skabt science-fictionserien Linda og Valentin. Han var desuden designer på flere film, heriblandt Luc Bessons Det femte element.

Linda og Valentins medskaber

Den franske serietegner Jean-Claude Mézières (født 23. September 1938, død 23. januar 2022) tilhørte generationen af franske serieskabere, som løftede tegneserien fra børneværelset og ind i de voksnes stuer. Han vil altid blive husket som medskaber af den bedste europæiske science fiction-serie – om de tidsrejsende rumagenter Linda og Valentin.

Sammen med Bilal, Moebius, Caza og Lauzier udgjorde Mézières en eksklusiv skare af virkelige megastjerner – og var en kunstner med stor gennemslagskraft, også uden for tegneseriens verden.

Mézières var født og opvokset i Paris, hvor hans ældre brødre introducerede ham for tegneserier af Hergé, Andre Franquin og Morris, samt senere af Jijé og Jack Davis. Det var noget, som inspirerede den unge Jean-Claude, som valgte at gå kunstnervejen. Han uddannede sig på Institut des Arts Appliqués, og sideløbende illustrerede han bøger, magasiner og annoncer.

Hans store interesse for Det Vilde Vesten førte ham i 1965 ud på en dannelsesrejse til USA, hvor han bl.a. arbejdede som cowboy. Disse oplevelser blev siden en meget vigtig inspirationskilde for Mézíères i hans arbejde som serietegner.

Da han vendte hjem til Frankrig, fandt Mézières sammen med sin barndomsven, forfatteren Pierre Christin, og sammen skrev de to fransk tegneseriehistorie, da de skabte tegneserien “Valérian and Laureline” (dansk: Linda og Valentin), der siden har udviklet sig til en af de længstlevende europæiske science-fiction serier.

Serien tjente bl.a. som en af de primære inspirationskilder til “Star Wars” for Georg Lucas (om end denne aldrig har indrømmet den åbenlyse visuelle  sammenhæng).

Mézières har også arbejdet som designer på flere filmprojekter – mest bemærkelsesværdigt på Luc Besson filmen “The Fifth Element” fra 1997.

Mézières var aktiv helt frem til sin død i 2022. Han har vundet flere internationale priser for sin indsats – den vigtigste i 1984, hvor han vandt Grand Prix de la ville d’Angoulême.

Galleri Comicart.dk holder øje med kvalitetstryk og andre relevante udgivelser af Mézières. Dem finder du herunder, og som regel sælges de hurtigt.

Works by J.-C. Mézières

Viser alle 2 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart