Vælg en side

Illustration Art

Genren Illustration Art dækker over original-illustrationer, tegninger og malerier, der er skabt til ugeblade, aviser og bøger – som selvstændige illustrationer eller som visualiseringer af tekster. Især i USA er værkerne i høj kurs blandt kunstsamlere.

harry-noerstrand-indian-woman

Kunstværker fra ugeblade og bøger

Det er svært at definere eller begrænse begrebet Illustration Art. Det kan både være tegninger og malede illustrationer – skabt med henblik på udgivelse i kulørte ugeblade, magasiner, aviser og sågar bøger.

Genren havde sin storhedstid i det 20. århundrede – især i USA. Her var det helt store navn Norman Rockwell (1894-1978), der inspirerede kunstnere i hele verden, herunder det danske brødrepar Kurt Ard (1925-) og Harry Nørstrand (1924-2010), der begge blev internationalt berømte for deres illustrationer til bogcovers og ugeblade.

I Danmark blev genren bl.a. dyrket af store kunstnere som Christel, Des Asmussen, Robert Viby, Axel Mathiesen og Povl Norholt.

Illustration Art gik længe for at være på grænsen af kitch, men priserne på de originale værker er i dag kravlet op på et niveau, hvor alle anerkender, at der er tale om kunstværker af dygtige kunstnere.

Galleri Comicart.dk er det eneste danske kunstgalleri, der køber og sælger Illustration Art. Vi repræsenterer bl.a. arvingerne efter Harry Nørstrand – og har købt Des Asmussens efterladte værker.

Illustration Art

Viser 1–50 af 117 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart