Vælg en side

Ib Bjerregaard (Iber)

Som ung rejste Ib Bjerregaard fra fødebyen Faaborg – og grundlagde en karriere som vittighedstegner i København under signaturen Iber. Han tilhørte samme generation som Jørgen Mogensen, Hans Qvist og Franz Füchsel.

Profession:
Vittighedstegner

Ib Bjerregaard Larsen (1928-2002) blev under kunstner-signaturen Iber kendt og elsket som en af Danmarks mest produktive vittighedstegnere.

Iber var af samme generation som Jørgen Mogensen, Franz Füchsel og Hans Qvist, men nåede trods alt ikke samme status som de nævnte herrer, der var udadvendte, offentlige personligheder.

Ib Bjerregaard Larsen var født i Svendborg – og slettede i øvrigt senere Larsen fra sit navn. Han tegnede allerede som barn – og fik som 12-årig sine første tegninger udgivet.

I de lokale aviser fra 1940 var der stor ros til den uprøvede unge tegner, og man spåede ham en stor fremtid. Da han var færdig med skolen, kom han i lære som  manufakturhandler. Kort efter, at han var blevet uddannet, rejste han til København for at starte en professionel karriere som tegner.

Inden længe var Iber en kendt og elsket tegner, der leverede vittighedstegninger til Hjemmet og Familie Journalen, samt til Kryds og Tværs-blade, Hudibras og til en række aviser under pseudonymerne Iber og Petit. Kendt for sine visuelle gags.

Iber producerede også tegneserier, hvor figuren Buster blev meget kendt, og serien “Dyrenes sjove verden” blev så populær, at den blev solgt til publicering i andre lande.

Ibers værker blev ofte distribueret via Aktuel Presse Studio i København. Hans vittighedstegninger indgik i en stolt dansk tradition. Disse tegninger var en stor og vigtig del af danske aviser og ugeblade gennem mange årtier, men synes i dag at være gået i glemmebogen, hvilket er både synd og skam.

Vittighederne fik mange børn og unge til at interessere sig for den trykte presse – også dette galleris indehaver – og uden dem er medierne noget mere kedelige.

Det er lykkedes Galleri Comicart.dk at fremskaffe et pænt udvalg af Ibers herlige vittighedstegninger fra en tid, der var engang. Grib chancen for at eje et stykke dansk kulturhistorie.

Værker af Iber

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart