Vælg en side

Hugo Pratt

Han skabte en af tegneseriens mest fascinerende litterære skikkelser – eventyreren Corto Maltese. Og italienske Hugo Pratts eget liv var næsten lige så fantastisk.

Hugo Pratt

Corto Malteses far var selv en eventyrer

Den italienskfødte kunstner Hugo Pratt (1927-1995) er en af de mest mangefacetterede og spændende personligheder, som tegneseriemediet nogensinde har budt på.

Pratt kendes især for serien om Corto Maltese – men i realiteten er det Pratts akvareller, der vil sikre ham en plads i kunsthistorien. 

Han var født i Rimini, Italien, men flyttede senere med forældrene til Venedig, der spiller en stor rolle i hans senere tegneserieproduktion. Hugo Pratt udviklede sig med tiden til lidt af en globetrotter – og boede i løbet af livet bl.a. i Etiopien og Argentina.

Pratts største fortjeneste som serieskaber er, at han introducerede litterære virkemidler i den europæiske tegneserie. Hans serier såvel som hans hovedpersoner er tvetydige og alt andet end simple og sort/hvide. Især hans persontegning er fremragende.

Fra de korte historier udviklede han Corto Maltese til en episk fortælling, som bog efter bog lagde nye alen til myten om denne ensomme kaptajn, som i mangelen på et skib i stedet langsomt, men sikkert går ned med sin egen myte. Pratt udmærker sig også som billedkunstner.

Hans akvareller er i verdensklasse – helt oppe blandt malerkunstens mestre. Pratt signerede enten sine værker med fuldt navn eller blot som “HP”.

Desværre er markedet fuld af illegale tryk med falske signaturer. Vi garanterer for ægtheden af alt, vi sælger af Hugo Pratt.

Galleri Comicart.dk vil bestræbe sig på altid at have et stort udvalg af Hugo Pratts bedste grafiske arbejder, såvel signerede luskustryk som usignerede kvalitetstryk og posters.

Works by Hugo Pratt

Viser alle 43 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart