Vælg en side

Hermann

Den belgiske tegner og forfatter Hermann er en produktiv herre, der har præget den europæiske tegneserie gennem mere end fem årtier. I Danmark har han et stort publikum, takket være serier som Red Kelly, Bernard Prince og Tårnene i Maury-skoven.

Hermann, serietegner.

Den stærkes ret

 Hermann med det lidet kendte efternavn Huppen (født i Belgien, 1938) er en af verdens mest produktive tegneserieskabere – og en af de udenlandske serieskabere, der har fået udsendt flest album på dansk.

Hermann er garant for drama, vold og rigelige mængder action. Hans serier er som regel befolket med barske mænd med våben! Ofte udspilles handlingen i hans serier i miljøer med mangel på lov og orden – som i Det Vilde Vesten eller verden efter Tredje Verdenskrig. Her hersker den stærkes ret!

Oprindeligt er Hermann ellers uddannet noget så fredeligt som møbeldesigner, tegner, dekoratør og arkitekt – før han i 1963 begyndte at lave tegneserier til magasinet Spirou. Det blev hans skæbne.

Sammen med forfatteren Greg skabte Hermann en række nu klassiske album i serierne om Bernard Prince og Red Kelly (Comanche, fransk). Det skete i perioden 1967 og frem til Hermanns brud med Greg i 1977.

Siden har Hermann skabt sig sin egen profil som både forfatter og tegner, senere i karrien som regel i samarbejde med sønnen Yves H. Først og fremmest er Hermann kendt for serierne Jeremiah og Tårnene i Maury-skoven. Men også via en tiltagende mængde af såkaldte “one shots” eller enkeltbind-historier med Yves H. Sammen med sønnen har han også skabt den desillusinerede western-serie Duke.

Hermann er ikke for de sarte. Hans historier er fyldt med vold og sex, men de præges desuden af et enestående blik for naturen – og de voldsomme naturkræfter, der ofte er vigtige for selve handlingen.

Hermann er først og fremmest en blændende tegner. Han startede med den brede pensel, men har siden udviklet stilen løbende. I dag arbejder han tit med sarte akvarelfarver.

Hermann har ofte besøgt danske tegneseriemesser, og hans signerede tryk kan ofte erhverves til fornuftige priser.

Vild med westerns? Så se her.

Works by Hermann

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart