Hergé
Alle kender den rejsende reporter Tintin og hans hund Terry. Deres skaber var belgiske Hergé, der opfandt tegnestilen Ligne Claire. Hergé startede ordinært, men udviklede sig til den mest kendte og indflydelsesrige tegneserieskaber i Europa.
Den europæiske tegneseries far
Hvis man skulle pege på den ene tegner og serieskaber, der har betydet mest for den europæiske tegneserietradition – er navnet Hergé.
Døbt Georges Rémi, født den 22. maj 1907 i Bruxelles, død 3. marts 1983 i en alder af 75 år.
Hergé-signaturen opstod ved at ombytte hans initialer G og R – og udtale dem på fransk.
Hergé begyndte at tegne som knægt og fik sine første tegninger offentliggjort i 1923 i det belgiske spejderblad “Le Boy-Scout Belge”. Hans første tegneserie handlede om drengen Totor, der kan ses som et forstudie til Tintin.
Siden begyndte Hergé at arbejde for det katolske dagblad Le XXieme Siecle, som lancerede et ugentligt tillæg for børn – Le Petit Vingtième.
Og så var der ellers lagt op til, at Hergé kunne lade en ny serie debutere den 10. januar 1929. En ung knægt med en karakteristisk hårtop – Tintin var født. Det samme var hans ledsager, hunden Milou (Terry).
Resten er historie. Tintin var ingen fremragende serie fra starten – og hans rejser til Sovjetunionen og Congo må ærlig talt betragtes som præget af uvidenhed, politisk naivitet og en god portion datidig hverdagsracisme.
Under Anden Verdenskrig fik Hergé problemer, da han fortsatte med at levere tegninger til et dagblad, der var kontrolleret af de tyske nazister. Han blev efter krigen forfulgt som kollaboratør, og saagen hvilede som en tung skygge over ham resten af livet.
Men Hergé fik stille og roligt styr på research, form og indhold. Tintin-serien udviklede sig de kommende årtier til en af verdens absolut bedste og mest velfortalte tegneserier – med lige stor appel til børn som til voksne. Elementært spændende, humoristisk – og tegnet i den karakteristiske “ligne claire”.
Hergé skabte udødelige mesterværker som “Tintin i Tibet”, “De syv krystalkugler”, “Soltemplet” og “Faraos cigarer”. Han fik gennem årene uvurderlig hjælp fra tegnere som Bob de Moor, Jacques Martin og Roger Leloup. Hans assistenter i Studio Hergé har tegnet mange af seriens baggrunde – og omtegnet de tidligste album til de senere farveversioner. Det er således svært at afgøre, om en originaltegning er af Hergé eller af studiet eller af en assistent. Samlere – pas på! Der er mange faldgruber.
Hergé er mest af alt et varemærke. Generelt skal man være varsom med at tage ægtheden af en Hergé-signatur for gode varer. Galleri Comicart.dk vil kun sætte signerede Hergé-ting til salg, som vi selv er overbeviste om ægtheden af. Opstår der tvivl hos køber, går handelen naturligvis tilbage.
Markedet for Tintin-merchandise er stort og har globale dimensioner. Her på galleriet vil vi ikke kaste ud ud i at konkurrere om mainstream-varer. Her vil du primært finde det eksklusive og sjældne.
Danske Ole Ahlberg har et helt andet syn på Tintin! Hans billeder finder du her!
Works by Hergé
Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!
Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!