Vælg en side

Henry Heerup

Den danske multikunstner hyldede i sine malerier, tegninger og skulpturer glæden ved erotikken og livet i det hele taget. Han er ægte folkelig og har sit eget museum. Heerup illustrerede et utal af bøger, herunder “Tusind og én nat”.

Henry Heerup, kunstner.

Nissernes og erotikkens ven

Den danske maler, billedhugger og grafiker Henry Heerup (1907-1993) var uddannet på Kunstakademiet. Han var bl.a. tilknyttet Corner, Decembristerne og Cobra. Han deltog aktivt i det danske kunstnermiljø i 1930’erne og fremefter, bl.a. som medlem af den internationalt kendte kunstnersammenslutning COBRA.

Heerup var med sin enkelthed og sin medmenneskelige humor tæt forbundet med samtidige Storm P. Hans kunstværker indbefatter blandt meget andet malerier, litografier, stenskulpturer, linoleumssnit, tegninger samt de såkaldte “skraldemodeller”, som han komponerede af gammelt skrot og skrammel. 

Derudover har han skabt rumudsmykninger, gavlmalerier, bestillingskunst,  logoer, ekslibris, plakater og meget andet. Hans værker kan bl.a. nydes på det fine lille Heerup Museum, som er en selvejende institution med tilknytning til og tilskud fra Rødovre Kommune.

I dag huskes Heerup nok især for sine ikoniske malerier og litografier med cyklende nisser og elskende par, malet og tegnet i den naivistiske stil, der tiltaler et stort publikum – og som holder den dag i dag, hvilket afspejles i auktionspriserne.

Henry Heerup fik som illustrator til opgave at illustrere en del bogværker. Den mest markante opgave som bogillustrator var måske den danske udgave af ”Tusind og én nat”, udsendt af Steen Hasselbalchs Forlag 1967.

Heerup lavede 23 sort-hvide tegninger i blæk/tusch til bind 1 af 16. De 20 af disse originalillustrationer blev sat til salg i forbindelse med en udstilling på Hillerød Kunstdage af Galleri Comicart.dk, marts 2018.

De værker, der ikke blev solgt på udstillingen, er nu til salg her i webshoppen. Det er første gang siden Heerup skabte disse enkle, vignet-agtige tegninger, at de udstilles offentligt.

Erotikken er i centrum, som det kendetegner ”Tusind og én nat”, selve hovedværket i den arabiske folkelige fortællekunst. En samling af eventyr og sagn fra flere kulturer og tidsperioder, sat ind i en rammefortælling.

Henry Heerup løste opgaven med sans for det eksotiske og detaljen. Hans tilsyneladende enkle tegninger passer perfekt til historierne – med smukke kvinder, sabler og masser af mystik.

I forbindelse med udstillingen er produceret et katalog (2018) i 250 eks. Det er forfattet af Peter Hartung og koster kr. 50. Kan bestilles herunder.

Værker af Henry Heerup

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart