Vælg en side

Henrik Rehr

Henrik Rehr er med sin præcise, dybt professionelle og sirlige streg en perfekt arvtager til Danmarks mest berømte tegneserie, “Rasmus Klump” af Carla og Vilhelm Hansen. Men han kan meget mere – lave graphic novels, tegne Basserne, Knold og Tot og meget mere.

Fra Basserne til Rasmus Klump

Henrik Rehr (født 28.10.64) er manden, der kan det hele. Han er internationalt berømmet for sine sort-hvide graphic novels, og han har desuden gennem årene arbejdet på klassiske serier som Rasmus Klump, Basserne, Knold og Tot m.fl.

Han fik sine første tegneserier trykt i 1981 i Seriemagasinet og Danske Tegneserier. Hans debutalbum var “Drømmen om langskibene” fra 1987.

De efterfølgende år udgav flittige Henrik Rehr serier som “Julius” med manuskript af vennen Morten Hesseldahl, samt “Kvikleif”, “Rumvælling” (med Lars Hornemann) og ikke mindst den ambitiøse “Danmark besat” i samarbejde med Niels Roland og Morten Hesseldahl. Serien bestod af flere album og udkom i en samlet udgave i 2010.

I to år fra 1985 var Henrik Rehr medindehaver af tegneseriebutikken og tegnestuen Den Blå Bil i Odense sammen med Morten Hesseldahl.

Rehr flyttede fra Odense til København i 1987, hvor han blev medlem af Tegnestuen Pinligt Selskab, hvor bl.a. også Peter Kielland og Mårdøn Smet sad.

I 1992 flyttede han sammen med sin hustru til New York, for året efter at flytte til Toronto, Canada. Siden 1995 har Rehr boet og arbejdet fra New York, hvor han bor tæt på Ground Zero.

Rehr og hans familie var uhyggeligt tætte på begivenhederne 9-11, og oplevelserne har siden inspireret ham til de to selvbiografiske udgivelser om terrorangrebet, “Tirsdag” og “Tribeca Sunset”, der er udkommet på dansk, engelsk, fransk, italiensk og svensk.

Rehr er også kendt som tegneren af den ordløse tegneserie Ferd’nand, som han overtog efter Al Plastino. Serien er startet af danske MIK.

Henrik Rehr tegnede i to år fra 2001 desuden avisstribenSandslotte” og lavede serienKejserens nye kælder” til det gratis undergrundsblad Free Comics.

Siden 2006 har Rehr arbejdet på figuren Rasmus Klump, bl.a. som illustrator på en række børnebøger, herunder pixi-bøger, samt som designer på den nye Rasmus Klump  Tivoli-attraktion.

Han har også tegnet et mylder af forsider til det skandinaviske Basserne-blad og tegnet Basserne-striber til samme udgivelse efter manuskripter af Greg og Brian Walker.

Henrik Rehrs illustrationer er usædvanligt gennemarbejdede og detaljerede, perfekt egnede til at indramme og hænge op på væggen i børneværelset eller stuen. 

Rehr har desuden opnået stor international anerkendelse for sin grafiske roman om mordet, der startede Første Verdenskrig, betitlet efter gerningsmanden – Gavrilo Princip.

Og i 2023 udkom hans seneste grafiske roman, “Lev og Sofija Tolstoy” på både fransk og dansk.

Mere med Basserne her.

Vilhelm Hansen – far til Rasmus Klump – her!

Viser alle 25 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart