Vælg en side

Helge Hall

Den danske avistegner Helge Hall rejste som ung til USA for at prøve lykken som tegner dér. Det gik ikke så godt, og hans gennembrud kom først i 1949, hvor han lancerede avisserien om Hans og Grete.

Fra tobaksreklamer til Hans og Grete

Den danske avis- og vittighedstegner Helge Hall (f. 7-5-1907 i København, d. 23-10-1983 i Holte) huskes især for avisserien “Hans og Grete”.

Hans streg er let genkendelig, og originaltegninger af Helge Hall er ganske sjældne.

Helge Hall var handelsuddannet, men gik derefter på tegneskole. Han arbejdede som freelance-tegner fra 1926. I 1927 debuterede han med sin første tegneseriestribe i Dagbladet Politikens Radiotillæg.

I begyndelsen af 1930´erne prøvede han lykken som tegner i USA, men det blev ikke den store succes, og efter et par år kom han tilbage igen. Efter hjemkomsten ernærede han sig som vittigheds-, postkort- og reklametegner.

I 1939 illustrerede han en kampagne for et tobaksfirma med en meget nærig skotte i hovedrollen.

Senere startede Helge Hall avisserien om “Hans og Grete”, som han tegnede fra 1947 til sin død i 1983. Sideløbende var han leverandør af vittighedstegninger til diverse medier.

I perioden 1949-1963 stod han desuden bag avisserien “Nullerten” om en sporvogn, hvor man kunne møde passagerer fra alle samfundslag.

Vi er meget interesserede i at købe originaltegninger af denne klassiske danske tegner – og vil løbende, når det er muligt, tilbyde værker fra hans hånd i den yderst karakteristiske stil, der har noget tidstypisk og hyggeligt over sig.

Værker af Helge Hall

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart