Vælg en side

Harry Nørstrand

Han var kendt for sine illustrationer, skabt til magasiner i hele verden. Danske Harry Nørstrand var en af sin generations bedste og mest produktive ugeblads-illustratorer. Og så afviste han et karrieretilbud hos Walt Disney.

harry-noerstrand-surprise

International dansk illustrationskunst 

SÆRTILBUD:
Lørdag den 25. november kl. 11-16 kan du møde Harry Nørstrands datter Marianne på galleriet på Østerbro! Hun har tømt et gammelt loftskammer og sælger Nørstrands malede originaler til vildt lave priser!
– Køb 5 stk. for bare 5.000 kr. Og få et ekstra med fra en bunke “andensortering” gratis!
– Det er en rabat på fra 50 % til 80 % af markedsprisen.
– Gælder ikke dem, der er i webshoppen herunder.

Den danske billedkunstner og illustrator Harry Sauvigny Nørstrand (1924-2010) var en af sin generations bedste og mest produktive ugeblads-illustratorer.

Hans sublime håndværk kunne opleves på ugebladenes forsider såvel som inde i bladet, hvor han typisk illustrerede de kulørte ugebladsnoveller. Harry Nørstrand arbejdede bl.a. for Familie Journalen, Hjemmet, Aftenbladet og Søndags-BT.

Hans illustrationer kunne ikke blot opleves i danske ugeblade, men også i familieblade i Norge, Sverige, Frankrig, USA og mange andre lande. Desuden tegnede han forsider til danske seriebøger.

Som ung rejste Harry til Californien, hvor han op til Walt Disney og viste sin mappe med illustrationer. Disney var imponeret og tilbød Harry et job som animator. Men det takkede danskeren pænt nej til. Han kendte sin værdi og ville skabe noget på egen hånd, og animationstegninger var ikke noget for ham. I stedet skabte han sig en stor, international karriere som ugebladsillustrator.

Hele historien kan læses i Peter Hartungs bog om Harry Nørstrand – “Manden der sagde nej til Disney”.

Galleri Comicart.dk præsenterer i samarbejde med Harry Nørstrands familie et stort udvalg af hans bedste illustrationer, som er tidstypiske for både 1950’erne, 1960’erne og 1970’erne.

Stilen ændrer sig undervejs, men håndværket er hele tiden på toppen. Man ser tydeligt, at Harry Nørstrand havde samme kunstneriske talent som sin bror, illustratoren Kurt Ard. De to gik dog hver sin vej tidligt i livet og havde ikke siden nær kontakt.

Værker af Harry Nørstrand

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart