Vælg en side

Gürsel

Der er ikke mange tyrkiske serieskabere, som er slået igennem internationalt. En af dem er Gürsel, som måske lidt overraskende har specialiseret sig i at tegne afklædte kvinder og lave lumre vittigheder til blade i Holland, Frankrig og Belgien.

Den lumre tyrker

Den humoristiske tyrkiske serieskaber Gürsel – hvis fulde navn er Gürcan Gürsel – blev født i Turhal, Tyrkiet, i 1959. I Danmark kender vi ham bedst for hans erotiske vittighedstegninger a la Dany.

Han er takket være sin evne til at tegne dejlige piger i sparsom påklædning er stort navn i specielt Holland, Frankrig og Belgien samt Sydeuropa.

Gürsel studerede på Academy of Fine Arts i Istanbul fra 1977 til 1981, mens han udgav sine første tegneserier i magasiner som “Girgir”. Gürsel forblev en bidragyder til magasinet i omkring 20 år, både med tegneserier og karrikaturtegninger, og ved siden af var han en fast bidragyder af tegninger til den tyrkiske udgave af MAD magasinet.

Gürsel flyttede til Belgien i 1988, hvor han indledte sin tilknytning til udgiveren De Boemerang og bladets franske “modpart” Joker Éditions.

Han har bidraget grundigt til de frække “Blagues Coquines”. Hans serie om den erotiske sygeplejerske “Petra Borst” blev offentliggjort i bladet “Aktueel”, og desuden har Gürsel udsendt sportstegneserien “The Champions” siden 1998, samt en vittighedsserie om katten “Artie” siden 2006.

I Frankrig har Joker Éditions offentliggjort et stort antal “one shots” humoristiske hæfter af Gürsel, herunder “Love me tender” (1997) og “Petites coquines” (2003).

Gürsels streg minder på mange måder om Dany’s, altid med et godt blik for de runde, feminine former og det søde/frække glimt i øjet.

En af Europas bedste eksponenter for denne lette, men samtidig svære genre. Frækt og sjovt!

Works by Gürsel

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart