Vælg en side

Guarnido

Den spanske serieskaber Juanjo Guarnido har sammen med vennen Canales skabt en af de største internationale seriesucceser i dette århundrede, Blacksad. En privatdetektiv-krimi med en kat i hovedrollen. Placeret i et storbymiljø a la New York i 1950’erne.

Når privatdetektiven er en flot hankat

Serieskaberen Juanjo Guarnido (født 1967) er født og opvokset i Spanien, men har siden 1993 været bosat i Frankrig, hvor han i dag er blandt mediets absolut største navne – takket være serien Blacksad.

Guarnido er født i Granada, Spanien, hvor han også studerede malerkunst på Art school of Granada. Samtidig begyndte han at producere tegninger og serier til adskillige lokale fanzines, og det lykkedes ham sågar at få publiceret tegninger hos amerikanske Marvel.

Men han kunne ikke leve af at tegne i Granada. Så i 1990 flyttede han til Madrid, hvor han i tre år arbejdede som en tv-serie. Her mødte han forfatteren Juan Diaz Canales – og sammen planlagde de to en fremtid, hvor de ville lave tegneserier.

I 1993 søgte og fik Guarnido et job hos Walt Disney Studios i Montreuil, Frankrig, hvorefter han flyttede til Paris. Her kontaktede Guarnido og Canales adskillige forlag – og skrev omsider kontrakt med mægtige Dargaud. Og den 1. november 1990 udkom første bind i serien om kattedetektiven Blacksad!

Bindet med titlen “Et sted i skyggerne” blev en stor succes – og modtog ros fra kritikerne.  Serien vandt Prix de la Découverte på Sierre International Comics Festival samt siden Avenir Prisen på Lys-lez-Lannoy Festival, henholdsvis i Schweiz og Frankrig.

Siden er det blevet til i alt seks bind i Black-sad serien, der er blandt de største internationale franske seriesucceser i dette århundrede.

Serien foregår i et slags parallelunivers, der minder meget om 1950’ernes New York. Men alle personer i serien er dyr – i menneskeskikkelser. Hovedpersonen og seriens omdrejningspunkt er privatdetektiven John Blacksad, der i bedste amerikanske krimistil ynder at omgås skumle typer og sexede kvinder af femme fatale typen.

Works by Juanjo Guarnido

Viser alle 2 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart