Vælg en side

Gene Colan

Den amerikanske serietegner Gene Colan var i årtier blandt de mest markante kunstnere inden for superhelte-serierne. Hans evne til at skabe uhygge via kontrastfulde sider kom til sin ret i nu klassiske serier serier som Daredevil, Dr. Strange, Tomb of Dracula, Batman samt Howard the Duck.

Gene Colan art

Uhyggens mester

Den amerikanske tegner Gene Colan (1926-2011) var gennem årtier en af de fineste håndværkere i den amerikanske serieindustri.

Gene Colan gjorde sig især bemærket med sine stemningsfulde, uhyggelige illustrationer til serier som “Dracula”, “Daredevil” og “Batman”. Hans skygger er blandt branchens allerbedste.

Gene Colan har også arbejdet under navnet Adam Austin. Han er en af de såkaldte signatur-kunstnere, der løftede Marvel Comics’ superhelt Daredevil op på et kunstnerisk interessant niveau. Han var hovedtegner på Daredevil fra 1966-1973.

Colans streg har også prydet kultserien “Howard the Duck” samt som nævnt Marvel’s “Tomb of Dracula”, der er en af de få klassiske horror-serier, man husker. ikke mindst takket være Gene Colans tegninger. Dette 1970’er-mesterværk bestod af 70 numre, som alle var illustrerede af Colan.

Også hans indsats på diverse Batman-titler er værd at bemærke, hvilket også gælder en kortere indsats som tegner af Wonder Woman. Mindeværdig er også hans indsats på Howard the Duck-serien.

I 2001 skabte han en mesterligt kort historie til Batman Black & White bogen sammen med sin faste inker Tom Palmer. En historie, vi sælger udvalgte sider fra her på galleriet.

Gene Colan blev medlem af “Comic Book Hall of Fame” in 2005, og så sent som i 2010 fik han en Eisner Award for sit arbejde på Catain America.

Vild med superhelte? Så se her!

Works by Gene Colan

Viser alle 2 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart