Vælg en side

Frank Godwin

Han stod ufortjent lidt i skyggen af mestre som Hal Foster, Milton Caniff og Alex Raymond. Men han var en lige så begavet tegner og illustrator. Frank Godwin huskes især for sine avisserier Connie og Rusty Riley.

Frank Godwin

Den glemte mester

Frank Godwin (1889-1959) var en amerikansk illustrator og tegneseriekunstner, kendt for sine avisserier Connie og Rusty Riley  samt for sine bogillustrationer til Treasure Island, Kidnapped, Robinson Crusoe, Robin Hood og King Arthur.

Frank Godwin var også en produktiv redaktions- og reklameillustratør. En uhyre teknisk begavet tegner, som desværre er blevet lidt glemt – selv om hans arbejde i tegnekvalitet tåler sammenligning med en mester som Alex Raymond.

Han var født i Washington, D.C., navngivet Francis Godwin, søn af Harry Godwin, The Washington Stars lokalredaktør. Han fik avismiljøet under huden som barn, og i 1905, i en alder af 16 år, begyndte han som lærling på sin fars avis.

Frank Godwin studerede i New York ved Art Students League, hvor han blev venner med James Montgomery Flagg. De to delte et studie sammen. Godwin var tydeligt påvirket af Flagg og Charles Dana Gibson, og refleksioner af begge kan ses i Godwins arbejde.

Men samtidig formåede Godwin at skabe en stil, der var hans egen, og som skilte sig ud fra både hans idoler og mængden af ​​kloner, der dukkede op overalt. Hans evne til at tegne ansigter såvel som miljøer med flotte skraveringer, var overlegen. Hans brug af pen og pensel i den samme illustration demonstrerede en betydelig kunnen.

Godwins to store avisstriber, set over tre årtier, var Connie (Ledger Syndicate 1927–1944) og Rusty Riley (King Features Syndicate 1948–1959).

Især historien om stalddrengen Rusty er mindeværdig – en dramatisk adventure strip med masser af heste og stærke personligheder. Suverænt tegnet i en uforlignelig streg.

Mestre som Hal Foster, Milton Caniff og Alex Raymond bliver fortsat genoptrykt med jævne mellemrum, mens Godwins striber først de senere år er blevet genoptrykt. Hans originaltegninger er sjældne – og ekstremt smukke.

Vild med comic strips? Se bare her!

Works by Frank Godwin

Viser et enkelt resultat

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart