Flemming Quist Møller
Få danske kunstnere har prøvet kræfter med så mange genrer som Flemming Quist Møller. Han var en fremragende musiker, en genial tegner, en mesterlig animationskunstner og en suveræn forfatter. Han børnebøger og tegnefilm er en væsentlig del af den danske kulturskat.
Multikunstneren, der mestrede det hele
Den danske multikunstner Flemming Oluf Quist Møller (1942-2022) var født i Taarbæk ved København og ville oprindelig have været teatermaler eller jazzmusiker.
I stedet blev han en højt elsket animator, børnebogsforfatter og -illustrator, musiker, samt manden bag en række af de bedste danske animationsfilm gennem flere generationer.
Flemming Quist Møller var elev på Bent Barfod Film 1960-1961. I en periode fra 1961 var han satirisk tegner på dagbladet Information og lavede dekorationer for teater og TV før han gik både tegnefilms-, TV-, film- og musikvejen.
Da han mødte kollegaen Jannik Hastrup, begyndte de to at lave animerede film. Midt i 1960’erne vakte de opsigt med julekalenderen “Hvordan man opdrager sine forældre”.
Flemming Quist Møller skabte desuden alene en lang række korte animerede film til DR TV’s ungdomsafdeling, underholdningsafdeling, og kultur- og teaterafdeling.
Han har illustreret bøger og skrevet en række børnebøger, blandt andet “Cykelmyggen Egon” i 1967, “Olga og Kedsomheden” og “Snudens ABC”.
I 1971 lavede han sammen med Jannik Hastrup tegnefilm-klassikeren “Bennys badekar”. Siden har han arbejdet sammen med sønnen Carl Quist Møller, og de har blandt andet skabt succesfilmene om Jungledyret Hugo.
Flemming Quist Møller har som musiker spillet sammen med Povl Dissing og var også med til at stifte musikgruppen Bazaar i 1976. Han var blandt de musikere, der først introducerede orientalske og latinamerikanske rytmer i dansk musik.
Siden 1974 har han skrevet manuskripter til film og tv-dramatik, blandt andet “Strømer”, “Slægten”, “En gang Strømer” og “Sort Høst”. Som skuespiller dukkede Flemming Quist Møller op i “Den forsvundne fuldmægtig” og “Ta’ det som en mand, frue”.
Gennem årene har han modtaget en lang række hæderspriser i både ind- og udland. Flemming Quist Møller har desuden samarbejdet med tegneseriens gale og geniale mand, Rune T. Kidde, som har forfattet et par bøger med kongeniale illustrationer af Quist Møller: “Den Store Bastian” (1992) og “Sørøver Skumskæg og andre historier” (2004).
Originale illustrationer af Flemming Quist Møller er uhyre sjældne – og derfor ganske kostbare.
Værker af Flemming Quist Møller
Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!
Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!