Vælg en side

Esteban Maroto

Den spanske tegner slog igennem i USA med sin kunstneriske stil i serier som Vampirella og Red Sonja. Hans enestående skraveringsteknik har dannet skole, og så har han et ganske særligt forhold til farven rød – som i blodrød.

Esteban Maroto.

Heltinder i blodrødt

Esteban Maroto (født 1942) er en af Spaniens bedste serieskabere nogensinde – med en letgenkendelig stil, der dannede skole op gennem 1970’erne, hvor Maroto gjorde karriere i USA og blev et verdensnavn.

Maroto er født og opvokset i Madrid, hvor han startede sin tegnekarriere i 1960’erne med serier som “Cinco por infinito”, på engelsk “Zero Patrol” (som en redaktør ved navn Neal Adams omtegnede og retoucherede).

I 1970’erne blev Esteban Maroto først et stort navn i hjemlandet Spanien med serien “Alma de Dragón”. I 1971 begyndte han at arbejde for det amerikanske forlag Warren, og han var en ivrig og meget populær bidragyder til blade som Eerie, Creepy samt ikke mindst Vampirella.

De senere år er især Vampirella genudgivet, så Esteban Maroto har fået en ny storhedstid blandt samlerne. I alt bidrog Maroto med 101 fulde historier for Warren og blev hædret som årets bedste kunstner hos Warren i 1972. Han arbejdede for forlaget, tild et lukkede i 1983.

Maroto var også tegneren, der designede den kendte metal-bikini til “Red Sonja” – i bladet “Savage Tales” nr. 3. Maroto fortsatte i samme genre og arbejdede senere på udgivelserne “Zatanna”, “The Atlantis Chronicles”, “The Savage Sword of Conan”, “Cadillacs and Dinosaurs”, “Vlad the Impaler” og “X-Men Unlimited”.

Esteban Maroto er især kendt for sin evne til at skildre smukke kvinder i fantasifulde omgivelser, ofte med elementer af fantasy, science fiction, gys eller horror.

Hans skraveringsteknik er sublim, og hans malerier er måske nok mindre kendte – men fremragende. Maroto har et helt særligt forhold til farven rød – som ofte indtager hovedrollen i hans værker.

Works by Esteban Maroto

Viser et enkelt resultat

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart