Vælg en side

Erik Bille Christiansen

Erik Bille Christiansen har en særlig plads som en af de mest populære kunstnere i galleriets historie. Samt en nær ven og støtte. Hans ekspressionistiske oliemalerier og grafik er i høj kurs blandt kunstelskere.

En ekspressionist genfortolker Disney

Billedkunstneren Erik Bille Christiansen (1954-2017) har en særlig plads som en af de største og mest populære kunstnere i galleriets historie. Desuden en  nær og skattet ven, som er savnet.

Hans Disney-inspirerede, ekspressionistiske oliemalerier og grafik er elskede overalt blandt kunstelskere, unge såvel som gamle.

I sin motiv-verden, sin farveholdning og sin malemåde var Erik Bille dybt inspireret af klassiske mestre som Velasques og Delacroix. Hans stil er kendetegnet ved heftige og rasende penselstrøg, ekspressionistisk og personligt.

Erik Bille var regnet blandt de førende danske kunstmalere – og han var fra 2011 inspireret af Disney-universet og Andeby, som han brugte som udgangspunkt til at skabe en ny serie af dramatiske malerier.

Det første besøg i Andeby blev lanceret under udstillingstitlen “Happy Days” i 2011 på Galerie Birch i Bredgade, København. Udstillingen blev en stor succes, og malerierne blev revet væk.

I 2012 gentog Erik Bille succesen med en ny omgang malerier, inspireret af de kendte figurer fra Andeby, her på galleriet, hvor han siden blev et fast navn og som sagt en nær ven. Samarbejdet fortsatte frem til Eriks alt for tidlige eød i 2017.

Galleri Comicart.dk var officielt galleri for Erik Bille Christiansen – et samarbejde, der er videreført med kunstnerens familie. Derfor finder du her et stort udvalg af signerede såvel som usignerede tryk af højeste kvalitet.

Vi vil løbende præsentere sjældenheder fra kunstnerens arkiver samt helt nyproduceret grafik, der gengiver hans bedste værker i ypperste trykkvalitet. På dene måde ønsker vi og familien at holde liv i Erik Billes kunstneriske arv.

Mere kunst med Disney-tema her.

Vild med malerier? Se udvalget her.

Værker af Erik Bille Christiansen

Viser alle 33 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart