Vælg en side

Eduardo Risso

Den argentinske serietegner Risso har især markeret sig med sine grafisk fremragende tegninger i den hårdkogte gangster-serie “100 Bullets” i samarbejde med Azzarello. Han har også leveret fantastiske bidrag til Batman-serien.

Eduardo Risso, comic artist.

Blandt gangstere og strippere

Argentinske Risso med fornavnet Eduardo er en af de bedste af de udenlandske tegnere, der har gjort karriere som serieskaber i USA. Født i Argentina i 1959 – og satte for alvor gang i karrieren som serietegner i starten af 1980’erne.

Risso er især kendt for sin indsats på den superbarske sorte krimiserie “100 Bullets” – med manuskript af Brian Azzarello. En rejse i sex og vold i amerikanske storbymiljøer, fyldt med ludere, lommetyve, gangstere og strippere.

Risso er desuden kendt for sit samarbejde med forfatteren Carlos Trillo. I 1990’erne skabte de sammen albummet “Cain” og senere “Fulu”, som først udkom i Frankrig – og siden i Danmark på forlaget Bogfabrikken.

I 1997 begyndte Risso at arbejde for det amerikanske forlag Dark Horse, først på en Aliens-historie. I 1998 indledte Risso sit samabejde med forfatteren Brian Azzarello med en serie i fire dele, “Johnny Double”, som blev udsendt af forlaget DC.

Årets efter startede de to serien, som har udviklet sig til begges hovedværk, “100 Bullets”, udsendt af DC/Vertigo. Sideløbende fortsatte den travle og flittige Risso samarbejdet med Carlos Trillo på albumserien “Boy Vampire”. Uden at opnå samme opmærksomhed som den, der er om “100 Bullets”.

Risso er en stærk grafiker. Han arbejder med lys og skygger som en værdig arvtager til Will Eisner. Hans seriesider er blandt branchens smukkeste og mest gennemarbejdede.

Der er sjældent anvendt slettelak eller andre tricks. Risso har tilsyneladende en enestående evne til at ramme plet i første forsøg. Hans sider er en visuel nydelse.

Det er også værd at nævne hans indsats på diverse Batman-titler, hvor hans grafiske stil passer perfekt.

Risso er flere gange prisbelønnet (en Eisner Award 2001 og to Harvey Award 2002) for sit arbejde og må regnes blandt seriemediets allerbedste tegnere.

Works by Eduardo Risso

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart