Vælg en side

E. Badia Romero

Den spanske tegner Enrique Badia Romero fik chancen som fast tegner på Modesty Blaise-avisserien efter Jim Holdaways død. Det blev starten på et livsværk. Romero vil også blive husket som manden bag Axa – og sine pin-up piger.

Modesty Blaise by Romero.

Langtidsholdbar Modesty-tegner

Enrique Badia Romero (født 1930 i Barcelona) vil blive husket for to ting som serieskaber. Dels hans medfødte evne til at tegne smukke kvinder (pin-ups), dels hans mangeårige, ihærdige indsats som hovedtegner på “Modesty Blaise” avisserien med manuskript af Peter O’Donnell.

Romero trodsede forældrenes vilje og begyndte i en ung alder at tegne – og kom i lære hos den katalanske tegner Freixas.

Op gennem 1950’erne skabte Romero en lang række ubetydelige serier for diverse spanske forlag – og arbejdede på samlebånd. I 1960’erne tegnede han romantikserier til det britiske marked, igen uden den helt store kunstneriske kvalitet.

Men undervejs oparbejdede den spanske tegner en masse erfaring, og hans store chance kom i 1970, da tegneren Jim Holdaway døde.

Der skulle på rekordtid findes en afløser til Modesty Blaise serien, og Romero blev valgt. Og det til trods for, at hans samarbejde med O’Donnel foregik via fax og andres oversættelser, da Romero dengang som nu ikke er den store ørn til engelsk.

Alligevel gjorde Romero faktisk en god indsats på Modesty Blaise, især de første år. Hans streg savnede ganske vist Holdaways elegance, men hans striber var gennemarbejdede og effektive.

Han vil nok især blive husket som håndværkeren, der bar Modesty Blaise gennem tre årtier. Og som manden, der næsten altid fandt en god undskyldning for at afbillede Modesty og de kvindelige bipersoner nøgne!

Det er også værd at bemærke, at mange rent faktisk foretrækker Romeros glamour-agtige tegnestil frem for Jim Holdaways mere sofistikerede, meget 1960’er prægede tegnestil. Måske fordi det var denne version, de voksede op med.

Romeros indsats på Modesty Blaise blev afbrudt af en pause fra 1979-1986, hvor Romero i stedet satsede på en anden avisserie – “Axa” til manuskript af Donne Avenell. En endnu mere afklædt heltinde, som dog næppe har indskrevet sig i historien – og hurtigt er glemt af de fleste.

Derefter tegnede Romero igen Modesty Blaise avisserien frem til og med sidste afsnit, “The Zombie”, som nåede vejs ende i 2001, da Peter O’Donnell stoppede serien for stedse.

Galleri Comicart.dk anerkender Romeros store indsats på Modesty Blaise serien, uanset at Jim Holdaway er vores klare favorit!

Romero er desuden langt over gennemsnittet, når det gælder om at tegne smukke kvinder. Endvidere er han en flink fyr – og en ægte professionel.

Works by E. Badia Romero

Viser et enkelt resultat

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart