Vælg en side

Don Flowers

Mange mandlige avislæsere havde en ganske særlig grund til at nyde den daglige læsning i 1950’erne og 1960’erne. Her kunne de beundre synet af Don Flowers’ letpåklædte kvinder i serien Glamor Girls. En Pin-Up-tegner af guds nåde.

Don Flowers Glamor Girls

Godt blik for kvinder med hvepsetaljer

Den amerikanske serieskaber Don Flowers (1908-1968) var en af de absolut bedste af de såkaldte “pin up tegnere”, der gjorde det til en ganske særlig glæde for især mandlige avislæsere at åbne deres daglige omgang avisnyheder i 1950’erne og 1960’erne.

Hans elegante streg gjorde det til en udsøgt fornøjelse at læse avisserien “Glamor Girls”, der, bestod af en endeløs række af vittigheder centreret om letpåklædte kvinder med hvepsetaljer, som kun Don Flowers kunne tegne dem!

Flowers startede sin karriere på avisen Kansas City Star og hos Chicago American. For Associated Press (AP) skabte han serien om “Puffy the Pig” i 1930. Serien blev siden en kort overgang tegnet af Milton Caniff. I 1931 fulgte Don Flowers op på succesen med “Oh Diana” og “‘Modest Maidens”, hvor han for første gang tegnede sit favoritmotiv – de smukke kvinder.

Serien blev så stor en succes, at Don Flowers måtte droppe sine andre gøremål i 1940’erne.

Mens Don Flowers havde stor succes i sit professionelle liv, var hans privatliv en katastrofe. Han blev skilt, og da han flyttede til New York, lod han sig friste af store mængder tobak og spiritus i en hård livsstil, der resulterede i tuberkolose.

Bladkongen William Randolph Hearst tilbød Don Flowers, at han kunne fordoble sin løn ved at forlade AP. Men da han ikke kunne tage “Modest Maidens” serien med sig, fortsatte han den under en ny titel, “Glamor Girls”, nu hos Hearsts King Features Syndicate.

Konceptet var dog det samme – enkelte vittighedstegninger med smukke, letpåklædte og elegante piger.

Don Flowers tegnede “Glamor Girls” dagstriben samt søndagssiden, som bestod af 4-6 enkelttegninger, helt frem til sin død i 1968. I pin up genren er det svært at komme på tegnere med en mere elegant streg end hans.

Galleri Comicart.dk melder sig gerne til fanskaren og håber, at Don Flowers aldrig vil blive glemt. Det forsøger vi at bidrage til med et lille udvalg af hans elskede originaltegninger – fra Glamor Girls.

Vild med erotisk kunst? Så se her – hvis du tør!

Works by Don Flowers

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart