Vælg en side

Des Asmussen

En af Danmarks bedste bladtegnere og bogillustratorer var Des Asmussen. Ingen kunne som ham skildre steder, mennesker, miljøer og bygninger med en lethed og elegance i stregen. Hans tegninger tilhører det ypperste inden for illustrationskunst.

Des Asmussen

Danske bladtegneres store mester

Des Asmussen (1913-2004) var en af Danmarks absolut bedste og mest anerkendte tegnere. Bladtegner, bogillustrator og plakatkunstner.

Han var ekstremt flittig og prægede gennem et langt liv næsten alle illustrationskunstens genrer – reportager, rejser, karikaturtegninger, bladtegninger, vignetter, bogillustrationer, landskaber, plakatkunst og meget mere.

Hans tilsyneladende simple, stærkt grafiske tegnestil dannede skole for en hel generation af bladtegnere – men ingen ramte steder, mennesker og bygninger på kornet bedre end ham.

Des Asmussen var oprindeligt døbt Andreas Christian Eduard Asmussen. Han tegnede bl.a. til humorudgivelser som Blæksprutten, samt designede plakater og motiverne til julemærket 1987. Men han vil nok blive husket allerbedst for sine udødelige illustrationer til et utal af danske bogudgivelser – mange af dem forfattet af Jørn Riel.

Des Asmussens tegninger pryder desuden mange danske genudgivelser af bogklassikere som “Borte med blæsten” og “Jorden rundt i 80 dage”. Han har illustreret Soya, Gustav Wied og mange andre danske forfattere, hvortil kommer en række populære bøger om hans elskede København.

Da Des Asmussen i 2003 fyldte 90 år, blev det fejret med en stor udstilling på Museet for Dansk Bladtegning. Udstillingen omfattede udvalgte tegninger og akvareller med motiver fra store dele af verden: Amsterdam, Norge, Schweiz, Frankrig, Italien, USA og Thailand. Mange af motiverne kan desuden nydes i Des Asmussens erindringsbog, “Rejse tegne leve” fra 2003.

Des Asmussen har som nævnt beskæftiget sig med næsten alle genrer inden for tegning: Bladtegning, plakater, bogillustrationer, julemærker, teaterdekorationer m.m. Ikke mindst er han kendt for de følsomme og romantiske portrætter af bylivet, især i København, og han fulgte på Helsingør Skibsværft bygningen af færgen Dronning Ingrid med blyant og papir.

Dertil har han udsmykket børneafdelingen på Skejby sygehus. Det blev til adskillige udstillinger i tidens løb, både i Danmark og i udlandet. Des Asmussen er desuden repræsenteret på en række kunstmuseer. I 1988 modtog han Hans Bendix Prisen og i 2003 Danske Bladtegneres Cross Pris.

Frem til sin død i 2004 var Des Asmussen gift med kunstneren Fleur Brofos Asmussen. Hos hende har Galleri Comicart.dk erhvervet en meget stor samling af originaltegninger og tryk af Des Asmussen. Disse vil løbende blive sat til salg her i webshoppen.

Meget mere dansk kunst her.

Værker af Des Asmussen

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart