Vælg en side

David Petersen

Han har danske aner – og så har han skabt den unikke serie “Mouse Guard”, der handler om små krigeriske mus i realistiske omgivelser, udgivet i kvadratisk format.

David Petersen Mouse Guard

Fantasy med mus

David Petersen (født 4. juli 1977) er en amerikansk serieskaber, der først og fremmest er kendt og elsket for verdenssuccesen Mouse Guard – om nogle små, men modige og ret krigeriske mus, der begår sig i en verden med naturlige fjender som slanger, ræve og ugler.

Serien er skabt af David Petersen selv. Han er en stor fan af fantasy, folklore, mytologi og legender. Det er dette grundstof, som Mouse Guard er skabt af. Serien tegnes og udgives – ret usædvanligt – i kvadratisk format. Uhyre elegant tegnet – i en detaljeret stil med masser af poesi indbygget.

David Petersen nævner selv, at hans vigtigste inspirationskilder er tegneserier, vittighedstegninger samt at klatre i træer!

Han vandt i 2007 en Russ Manning Award for Most Promising Newcomer. In 2008 vandt han Eisner Awards for Best Publication for Kids (Mouse Guard Fall 1152 & Winter 1152) and Best Graphic Album – Reprint (Mouse Guard Fall 1152 Hardcover).

David Petersen og hans hustru Julia bor i Michigan, USA. David Petersen har danske aner, og han lavede en særlig plakat, som blev solgt på Art Bubble festivalen i Rundetårn i efteråret 2015. Og i 2017 udkom hans gennemillustrerede udgave af klassikeren “Vinden i piletræerne”.

På dansk har Forlaget Fabel i 2015 udsendt en enkelt titel i Mouse Guard-serien – med titlen “Muse Garden: Den sorte økse”. Tilsyneladende uden succes, eftersom der aldrig er udkommet flere bind.

Works by David Petersen

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart