Vælg en side

Dany

Han tilhører den store generation af fransk-belgiske serieskabere og er især kendt for børneserien “Oliver og Columbine”. Dany har desuden flair for at tegne pin-up piger – og har bidraget flittigt til den humoristisk-lumre genre. Han har også tegnet Bernard Prince og en nyfortolkning af Dracula.

Godt blik for de afklædte piger

Den belgiske tegner og forfatter Dany, hvis rigtige navn er Daniel Henrotin, er født i 1943 i Marche en Famenne.

I Danmark er han nok bedst kendt for sit arbejde på serien “Oliver og Colombine”, sine sjove, erotiske tegneserier (Røde Ører) og senest for vampyr-albummet “På Sporet af Dracula: Transylvanien”.

Dany tilhører kredsen af de store, klassiske europæiske serieskabere fra samme generation som Hermann, Giraud og Mézières.

Efter kunstskolen begyndte Dany at arbejde som assistent på bladet “Tintin” i 1966, men først efter at have aftjent sin værnepligt blev han ansat som rigtig tegner på bladet.

Sammen med forfatteren Greg, der også var bladets chefredaktør, skabte Dany derefter den poetiske tegneserie om Oliver og Colombine, tydeligt inspireret af “Alice i Eventyrland”.

Dany har også arbejdet sammen med Greg på flere kortere historier samt de to sidste Bernard Prince albums, der blev produceret, da Hermann havde forladt serien.

Han har også arbejdet sammen med den produktive forfatter Jean Van Hamme, hvor dobbeltalbummet “I dødens skygge” (anden del aldrig udgivet på dansk) om de overlevende efter et flystyrt bør fremhæves.

Men det er inden for den humoristiske, erotiske tegneserie, at Dany har haft størst succes. På dansk er disse korte, vittigheds-historier udkommet under serie-titlen Fanny, og serien var et øjeblikkeligt hit, som mange andre tegnere og forfattere siden har arbejdet på.

Senere har man på dansk kunne nyde Danys flotte streg i albummet “På Sporet af Dracula: Transylvanien”, der er skrevet af Hermanns søn Yves H. Albummet betragtes i Frankrig/Belgien som et stort kunstnerisk comeback.

Works by Dany

Viser et enkelt resultat

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart