Vælg en side

Coulton Waugh

Den amerikanske serietegner og billedkunstner overtog arbejdet på avisserien Dickie Dare efter Milton Caniff. Gennem 24 år gjorde han serien til sin egen.

Dickie Dares eventyr

Den amerikanske serietegner Coulton Waugh (1896-1973) vil altid blive husket som en af de bedste tegnere, der arbejdede på serien om “Dickie Dare”, hvor hans navn lyser op side om side med seriens skaber, Milton Caniff.

Coulton Waugh var født og opvokset i en kunstnerfamilie. Waugh overtog tegnerjobbet på “Dickie Dare” i 1933 – og fortsatte gennem 24 år helt frem til 1957. Også kunstnerens hustru, Odin, arbejdede på serien som kunstner (baggrunde) og tekster.

Coulton Waugh lancerede i 1945 en anden serie, “Hank”, som dog fik et kort liv. Fra og med 1947 delte Coulton Waugh sin tid mellem tegneserien, billedkunsten og undervisning. Han var en meget talentfuld maler (se selvportrættet øverst).

Coulton Waugh har også skrevet bogen “The Comics”, som var en af de tidligste historiebøger om tegneseriemediet.

 

Works by Coulton Waugh

Viser et enkelt resultat

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart