Vælg en side

Comic Strip Art

Comic strips – eller avisserier – er en genre, som havde sin storhedstid i midten af det 20. århundrede – hvor nogle af verdens bedste tegnere skabte daglig underholdning til millioner af avislæsere verden over. Fra Modesty Blaise til Radiserne! Her har du originaltegningerne.

Rip Kirby by Alex Raymond.

Avisernes daglige sjov og spænding

Den mest elskede og udbredte genre i tegneseriens historie var avis-tegneserierne. Comic strips. Som fyldte utroligt meget i amerikanske såvel som danske og internationale aviser fra begyndelsen af det 19. århundrede og helt frem til slutningen af 1990’erne.

Her kunne millioner af avislæsere hver eneste dag året rundt følge med i spændende og humoristiske tegneserier – produceret i primært USA, men også i lande som England og Danmark. Det var serier som Terry og Piraterne, Agent X9, Prins Valiant, Blondie, Skipper Skræk, Rip Kirby, Steve Canyon, Johnny Hazard, Kerry Drake, Steve Roper, Basserne, Radiserne, Steen og Stoffer, Doonesbury m.fl.

Også i Danmark havde avisserierne deres storhedstoid med serier som Carlt, Poeten og Lillemor, Ferd’nand, Rasmus Klump m.v.

Med tiden valgte aviserne desværre at spare på tegneserierne, der kom til at fylde mindre og mindre. Et stort tab – for comic strips var i storhedstiden kunstnerisk og indholdsmæssigt noget af det absolut bedste og smukkeste, tegneseriemediet har skabt. Originaltegningerne er smukke kunstværker!

Original comic strip art

Viser 1–50 af 158 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart