Vælg en side

Colin Wilson

Født i New Zeland og bosiddende i Australien – har tegneren Colin Wilson formået at skabe sig en stor karriere i både Europa og USA. Vi kender ham bedst som tegneren, der overtog Blueberrys Unge År efter Jean Giraud – og gjorde det godt.

Blueberry by Colin Wilson.

Girauds arvtager på Blueberrys unge år

Colin Wilson er født 1949 i Christchurch, New Zealand, især kendt som Jean Girauds arvtager på serien om den unge Blueberrys oplevelser.

I 1980 flyttede Colin Wilson fra New Zealand til London, hvor han begyndte at arbejde fast for science fction magasinet “2000 AD”. Her bidrog han g til serier som “Judge Dredd” og “Rogue Trooper”.

Der blev lagt mærke til dette unikke tegnetalent på den anden side af kanalen. I 1982 udgav det franske forlag Glénat første bind i science fiction serien “Rael” i magasinet “Circus” – tegnet af Wilson.

Forfatteren Jean-Michel Charlier fik øjnene op for Wilsons talent og tilbød ham at videreføre serien om “Den unge Blueberry” efter Jean Giraud/Moebius. I Danmark kendes serien også under titlen “Blueberrys unge år”.

Med mesterlig hånd tegnede Wilson tre album til manuskript af Chalier, der pludselig døde i 1989.

Efter yderligere tre album til manuskript af François Corteggiani forlod Wilson Blueberry-serien efter uoverensstemmelser med Charliers søn Philippe Charlier.

Til manuskript af Corteggiani har Wilson også tegnet to afsnit af flyverserien “Thunderhawks” sammen med Michel Suro, der siden har overtaget serien.

Senere har Wilson bl.a. tegnet den klassiske italienske westernserie “Tex Willer” og genoptaget den klassiske flyverserie “Battler Britton”. Hans serier er ofte farvelagt af hans hustru Janet Gale.

I USA har Colin Wilson arbejdet sammen med forfatteren Ed Brubaker på “Point Blank” og tegnet en hel Star Wars episode (Invasion) til manuskript af Tom Taylor. Med fremragende resultater.

Meget mere Blueberry her.

Vild med westerns? Så se her.

Works by Colin Wilson

Viser et enkelt resultat

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart