Vælg en side

Claudio Nicoli

Den italienske billedhugger og skulptør Claudio Nicoli er berømt i hjemlandet og internationalt for sine enestående skulpturer i mange materialer. Få ved, at han desuden er en fremragende tegner og billedkunstner.

Claudio Nicoli

Italiensk billedhugger med tegnetalent

Den italienske billedhugger Claudio Nicoli er født i 1958 i San Giovanni, Persiceto, Bologna. Han regnes i dag for at være blandt de vigtigste fornyere af den klassiske italienske skulptørkunst – og er samtidig en fremragende billedkunstner.

Claudio Nicoli er uddannet skulptør på Academy of Fine Arts i Bologna. Han bor og arbejder i dag fra sit hjem i Castiglione del Lago i Umbrien, ikke langt fra Peruggia.

Det var også her, at Peter Hartung, ejeren af Comicart.dk, mødte Nicoli under en ferie i sommeren 2008. Et møde, der har gjort det muligt, at vi som det første og eneste danske galleri kan præsentere et udvalg af Claudio Nicolis arbejder for et dansk og et internationalt kunstpublikum.

Claudio Nicoli er en helstøbt kunstner, der med selvfølgelighed og talent mester det meste. Han starter som regel med simple blyantsskitser på papir, og efterhånden arbejder han sig så videre med ler og frem mod de endelige afstøbninger i bronce eller terracotta.

Hans skulpturer er meget forskellige i format – fra miniaturer til det helt store format. Hans skulpturer er i meget høj kurs, ikke blot i Italien, men også internationalt. Man finder dem i kataloger fra de største auktionshuse, og Nicoli har allerede udstillet i USA og mange andre lande.

Udgangspunktet for hans kunst er ofte mytologisk eller litterært. Claudio Nicoli er især inspireret af den græske gudemytologi, som han opdaterer med sin personlige fortolkning i skulpturer såvel som billeder.

Selv i hjemlandet, hvor han er et stort navn på kunstscenen, er kun få klar over, at Nicoli samtidig er en fremragende tegner og billedkunstner.

Universet er det samme – befolket af græske guder samt litterære figurer. Og stilen er en moderne version af Art Deco. Nicoli arbejder dels med den nøgne streg, dels med en kombination af stregtegning og akvarelteknik.

Works by Claudio Nicoli

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart