Vælg en side

Claude Auclair

Han blev blot 47 år gammel, men den franske serieskaber var en væsentlig del af voksentegneseriernes skandinaviske gennembrud. Hans science fiction-serier om livet efter atomkrigen er velgennemført samfundskritik og fundamentalt underholdende læsning.

Livet efter katastrofen

Den franske serieskaber Claude Auclair (1943-1990) var et af de vigtigste navne, da de såkaldte “tegneserier for voksne” slog igennem i Danmark i 1970’erne og 1980’erne.

Med en letgenkendelig, realistisk tegnestil og spændende historier var Auclair en af bannerførerne i den fransk-belgiske bølge, der ramte Danmark dengang.

Da den unge Auclair i 1964 flyttede til Paris, begyndte han at arbejde for magasiner som Galaxy. Han lærte en masse spændende navne at kende, bl.a. Druillet, Mezieres og Giraud.

I 1970 skabte han sit første mesterværk til bladet Pilote – “Jason Muller”. En typisk fremtidsserie, hvor handlingen foregik efter en verdensomspændende katastrofe. Et tema, der går igen i Auclairs forfatterskab, som godt kan læses som civilisationskritik.

Hans one-shot “Historien om gråbjørnen” var en elementært spændende beretning om mødet mellem jæger og bjørn. Mange os os husker historien fra Fart og Tempo bladet.

Og endnu bedre blev det, da Auclair i 1973 påbegyndte sin lange, personlige serie om “Simon”, der også er udsendt på dansk.

En science fiction-serie, der langt hen ad vejen er rendyrket naturromantik – og igen foregår handlingen efter en altødelæggende atomkrig. Men efterhånden gik serien i tomgang – de første bind er de bedste.

Claude Auclair døde desværre af kræft i en alt for ung alder (47 år) – den 20. januar 1990.

Works by Claude Auclair

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart