Vælg en side

Caza

Med albummet “Fantasier fra forstæderne” var Caza om nogen med til at definere begrebet tegneserier for voksne, da den danske udgave udkom i 1980. En hæsblæsende, grotesk og surrealistisk version af det moderne storbyliv.

Caza Fantasier fra forstæderne

Fabelagtige fantasier fra forstæderne

Den franske serieskaber Caza (Philippe Cazamayou) er født i 1941 i Frankrig. I Danmark huskes han bedst som manden bag det legendariske album “Fantasier fra forstæderne”, der udkom på dansk i 1980.

Caza tilhører en snæver og eksklusiv inderkreds af store serieskabere, der som ægte pionerer udvidede grænserne for den europæiske tegneserie – de øvrige navne er Moebius, Bilal og Druillet.

Og så har Caza som nævnt en ganske særlig betydning i Danmark! Det var nemlig Caza, der først introducerede et dansk publikum for den fantastiske tegneserie for voksne. Det skete i 1980, da Carlsen udsendte hans samling af korte tegneserienoveller under titlen “Fantasier fra forstæderne”.

En helt fantastisk samling af absurde og overraskende historier med drama, uhygge, erotik og læssevis af sublim humor. Albummet har i mange år været i høj kurs blandt danske samlere, og antikvariaterne kunne slet ikke mætte efterspørgslen – lige frem til 2021, hvor Faraos genudgav det med ekstra sider.

Caza spiller selv med i sine serier – som en Alfred Hitchcock gør i sine film. Han fortsatte som aktiv serieskaber mange år efter, at de danske forlag uvist af hvilken grund undlod at oversætte og udgive hans værker.

Caza arbejdede i en periode for seriebladet Metal Hurlant, og hans erotiske drømmebilleder er fortsat en nydelse at studere.

Caza har en realistisk tegnestil med raffineret anvendelse af paintbrush og pointilistiske prikker. Han er kunstner med stort K – og fortjener at blive husket som en af mediets store.

Han har desuden været med til at producere to tegnefilm, “Gandahar” (1987) og “The Rain Children” (2003).

I 2024 udkommer den crowd-fundede kunstbog om Caza, som mange har ventet på: “Philippe Caza Artbook”.

Vild med fantasy? Så tjek lige her!

Works by Caza

Viser alle 4 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart