Vælg en side

Bourgeon

En af den europæiske tegneseriehistories mest uforglemmelige værker er historien om Vindens passagerer. Franske Bourgeon fortæller her slavernes historie så medrivende og voldsomt, at man aldrig glemmer hovedpersonerne.

Barsk rejse med Vindens Passagerer

Den franske kunstner Francois Bourgeon (født 1945 i Paris) er ikke en af de mest produktive serieskabere – men uden tvivl en af de bedste. Hans navn vil altid være forbundet med mesterværket “Vindens passagerer”.

Bourgeon er oprindeligt uddannet glasmaler, men på grund af stor arbejdsløshed i faget blev han faktisk tvunget til at søge nye karriereveje. I 1971 fik han arbejde som illustrator for magasinet “Lisette”, og da bladet lukkede, startede Bourgeon i 1973 sin første tegneserie, “Hans og prinsessen” med manuskript af forfatteren Genin.

I 1979 fulgte Bourgeons store gennembrud som seriekunstner med første bind af “Vindens passagerer”, der skulle udvikle sig til en af de bedste og største europæiske tegneserieromaner.

Bind 1-5 blev oprindelig udgivet fra 1979 til 1984 og er senere udgivet i en samleudgave. For nogle år siden blev serien genoptaget, og bind 6-7 udkom 2009-2010. Efter en lang pause udkom bind 8, “Kirsebærrenes blod – første del” i 2019, og andet bind er lige på trapperne, da dette skrives (2023).

“Vindens passagerer” er en skæbnefortælling om pigen Isa, der i midten af 1700-tallet først er passager på en fransk fregat – og siden havner på et slaveskib. Rejsen fører hende til Afrika, hvor hun på nærmeste hold oplever slaveriets grusomheder. En på alle måder barsk rejse.

Bourgeons tegnestil med den næsten tredimensionale farvelægning er perfekt til serien, som desuden er historisk korrekt og gennemresearchet – helt ned i mindste visuelle detalje.

Bourgeon modtog i 1980 den fornemste franske tegneseriepris, Prix Alfred, for serien, der både rummer eksplicit vold og meget ligefrem erotik. En født europæisk serieklassiker, som kan læses igen og igen.

Bourgeon startede senere endnu en stort anlagt serie, “Tusmørkets kammerater”, som trods de fabelagtige billeder aldrig nåede helt op i samme højder. Det samme kan siges om hans tredje hovedværk, “Cyanns saga”, som udsendes på dansk af forlaget Faraos Cigarer.

Bourgeon udsender yderst sjældent plakater og signerede tryk, men når det sker, vil du kunne finde dem her på siden.

Works by Bourgeon

Viser alle 3 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart