Vælg en side

Bob Katzenelson

Hvis man har læst danske aviser som Berlingske, Politiken og Aktuelt gennem de seneste tre årtier, kender man også Bob Katzenelsons illustrationer. En af vores mest moderne bladtegnere med en elegant grafisk stil.

Thomas Helmig, tegnet af Bob Katzenelson.

Moderne bladtegner

Den autodidakte danske bladtegner og illustrator Bob Katzenelson er født i 1960. Selvportræt øverst.

Med sin suveræne beherskelse af diverse tegneteknikker og sit gode blik for avissidernes visuelle muligheder har han sat sit præg på dansk dagpresse i årtier.

Uddannet på Skolen for Brugskunst, grafisk linie 1984-86. Tog orlov, og fik aldrig gjort uddannelsen færdig. Han blev derefter ansat som bladtegner på Randers Amts Avis 1986-87.

Siden fulgte et job på Berlingske Tidende 1987-88, men det helt store gennembrud fik Bob Katzenelson i perioden 1988-96, hvor han arbejdede på Aktuelt (og Det Fri Aktuelt), hvis sider nød godt af hans opsigtsvækkende illustrationer i stort format.

Freelance fra 1997 med opgaver for magasiner, fagblade, aviser, forlag og andre. Har tegnet til Politiken, Information, m.v.

Lavede illustrationer/animationer til scenografien til uropførelsen af Bent Lorenzens opera “Kain og Abel” på Takkeloftet i Den Kongelige Opera 2006.

Scenografi og kostumer til “Ragnarok” fjerde del af Nibelungens Ring af Wagner på Den Ny Opera i Esbjerg 2008. Kostumer til “Tristan og Isolde” på Den Kongelige Opera i 2010. Alle tre forestillinger i samarbejde med instruktør Stig Fogh Andersen.

Bob Katzenelson har også illustreret bøger og børnebøger. Skrev og tegnede “Karla bliver i Zoo” på forlaget Afart i 2012.

Har leveret tegninger til det satiriske årshæfte “Svikmøllen” siden 1994. Fast freelancetegner for Berlingske siden 2007. Næstformand i Danske Bladtegnere.

Her på Galleri Comicart.dk har vi fået lov til at håndplukke nogle af Bob Katzenelsons bedste illustrationer fra en karriere, der allerede har varet over tre årtier.

Nyd ikke mindst hans effektive karikatur-portrætter af kendte mennesker. Skabt med suveræn beherskelse af diverse teknikker – akvarel, pastel, blæk, mixed media….i store formater, som vil pynte på enhver væg.

Vild med Bob? Så bør du også tjekke hans kollega Peder Bundgaard, som du finder her.

Værker af Bob Katzenelson

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart