Vælg en side

Bill Sienkiewicz

Målt på en kunstnerisk skala tilhører han den absolutte elite blandt alle amerikanske superhelte-tegnere gennem tiden. Stilen er rå og vild. Sienkiewicz har defineret serier som Moon Knight, New Mutants og Elektra.

Bill Sienkiewicz

Tegneren bag Moon Knight og Elektra

Bill Sienkiewicz (født 1958 i Pennsylvania, USA) er en af USA’s mest unikke og revolutionerende serieskabere, som ved hjælp af ekstraordinære håndsværksmæssige og kunstneriske evner har været med til at forny den amerikanske superhelteserie.

Sienkiewicz er paradoksalt nok næsten mere kendt og anerkendt blandt sine kolleger end i den brede offentlighed. Måske fordi hans værker ofte er stærkt eksperimenterende og ekspressionistiske i udtrykket. Måske fordi kollegerne bedst forstår, hvor god han egentlig er.

Sienkiewicz henter inspiration i malerkunsten, i den japanske tegnetradition (i lighed med den beslægtede Frank Miller) og i den europæiske fortælleteknik.

Han slog igennem hos Marvel med “Moon Knight” (1980) og lignede i starten en Neal Adams-efterligner. Men Sienkiewicz beviste snart, at han havde sin egen stil – da han fortsatte på X-Men, Daredevil – samt ikke mindst hovedværket “Elektra Assasin” fra 1987.

Siden fulgte den grafiske superhelteroman “I krig og kærlighed”. Her foldede talentet sig omsider ud i fuldt flor. Der er snart ikke den amerikanske superhelteserie, som Sienkiewicz ikke har begunstiget med sin streg.

Med tiden er Bill Sienkiewics blevet lidt af en legende – som nu bruger en stor del af tiden på at producere kommisions-tegninger for fans. Han kender sin pris, og hans værker er kommet højt op i efterspørgsel på markedet for originaltegninger.

Som billedkunstner er han helt unik – med en tilsyneladende lidt sjusket stil, der imidlertid er både gennemført og velovervejet. Topklasse!

 

Works by Bill Sienkiewicz

Viser et enkelt resultat

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart