Vælg en side

Bilal

Uanset om han laver film, tegneserier eller malerier er Bilal en kunstner som ingen anden. Hans univers er præget af krydsfeltet mellem realisme og fantasi. Fantastiske billeder, som giver fantasien vinger at flyve på.

Enki Bilal art!

Mageløst smukke billeder af fremtiden

Enki Bilal (Født 1951 i Beograd) er den mest berømte serieskaber fra det tidligere Jugoslavien – og desuden en fremragende filminstruktør.

Bilal tilbragte sine første leveår i det daværende Jugoslavien, og i 1960 kom han til Paris, hvor han allerede som 14-årig debuterede som serieskaber.

I 1972 fik han en serie offentliggjort i “Pilote”, og i 1975 indledte Bilal sit samarbejde med serieforfatteren Christin. Det sket med albummet “De glemtes krydstogt”, som siden blev fulgt af “Stenskibet”, “Byen der ikke eksisterede”, “Den sorte ordens falangister” samt “Jagten” i perioden 1975-1983.

Bilal har siden gennemført den kunstnerisk udfordrende Nikopol-trilogi i tegneserieform, samtidig med at han har opnået succes som billedkunstner og filminstruktør.

Katrrieren som filminstruktør har Bilal dog lagt bag sig til fordel for tegneserier og billeder.

Som han forklarede til mig under et interview i København:
“Film er alt for komplicerede at lave. Mine visioner er meget lettere at udfolde på papir – så skal jeg ikke først gennem 100 animatorer og en lang teknisk proces.”

Bilal er først og fremmest en blændende billedmager, som med sin poetiske streg er en mester i at forene realisme med surrealisme.

Hans foretrukne temaer er menneskets møde med totalitære tankegange, ofte forløst i science fiction universer. Erotik, vold og poesi går ofte hånd i hånd i hans drømmende fantasibilleder og skildringer af verden – Bilals helt egen verden.

De senere år har Bilal gennemført “Animal’z” trilogien samt en tilsvarende ambitios science fiction historie i fire bind, “Bug”. Hans billeder er ofte skabt i sarte pastelfarver med eksplosioner af skønhed.

Bilal har som billedkunstner udstillet på Louvre i Paris med en serie malerier over temaet Louvres spøgelser.

Hans malerier handles til svimlende summer, så her på galleriet nøjes vi med konstant at være på udkig efter signerede tryk og posters.

Mere europæisk tegneseriekunst her.

Works by Bilal

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart