Vælg en side

Bilal

Uanset om han labver film, tegneserier eller malerier er Bilal en kunstner som ingen anden. Hans univers er præget af krydsfeltet mellem realisme og fantasi. Bilals billeder giver fantasien vinger at flyve på.

Enki Bilal

Visual magiker

Enki Bilal (Født 1951 i Beograd) er den mest berømte serieskaber fra eks-Jugoslavien – og desuden en fremragende filminstruktør. En visuel magiker med et billedunivers ulig nogen anden.

Bilal tilbragte sine første leveår i det daværende Jugoslavien, og i 1960 kom han til Paris, hvor han allerede som 14-årig debuterede som serieskaber.

I 1972 fik han en serie offentliggjort i “Pilote”, og i 1975 indledte Bilal sit samarbejde med serieforfatteren Christin. Det sket med albummet “De glemtes krydstogt”, som siden blev fulgt af “Stenskibet”, “Byen der ikke eksisterede”, “Den sorte ordens falangister” samt “Jagten” i perioden 1975-1983.

Bilal har siden gennemført den kunstnerisk udfordrende Nikopol-trilogi i tegneserieform, samtidig med at han har opnået succes som maler og filminstruktør.

Bilal er først og fremmest en blændende billedmager, som med sin poetiske streg er en mester i at forene realisme med surrealisme. Hans foretrukne temaer er menneskets møde med totalitære tankegange, ofte forløst i science fiction universer. Erotik, vold og poesi går ofte hånd i hånd i hans drømmende fantasibilleder og skildringer af verden – Bilals helt egen verden.

Galleri Comicart.dk vil løbende udbyde grafiske værker af Bilal – primært i form af signerede luksustryk, men også posters af høj kvalitet og sjældne filmplakater vil være at finde her.

Works by Bilal

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart