Vælg en side

Barbe

Den franske billedkunstner Barbe skabte enestående forvandlingsbilleder af ofte erotisk karakter. Hans tegninger var som forvandlingskugler – og forenede det drømmende med det kropslige i et visuelt sprog, der aldrig er set magen til.

Barbe comic art.

Erotiske franske forvandlingskugler

Den franske kunstner Barbe, hvis fulde navn er André-Francois Barbe (se selvportrættet øverst), fik sig en karriere ulig nogen anden – ved at skabe tegneserier ud af billeder, der forvandler sig – som at sutte på en forvandlingskugle, der hele tiden skifter smag.

Barbe (1936-2014) er sandynligvis glemt af de fleste i dag. Og det er forfærdeligt synd, for han kunne noget, som meget få serieskabere har formået: Han kunne forene det smukke, det drømmende og det erotiske i en streg, der blander sødme og sensualitet.

Barbe fik sine første tegninger offentliggjort i 1958 i bladet Le Rire, og senere kunne man nyde hans tegninger i udgivelser som l’Expansion, Charlie Mensuel, Hara-Kiri, l’Echo des Savanes, Le Monde og l’Express.

Barbes karriere toppede i 1980’erne, hvor han også optrådte i USA, bl.a. i Playboy magasinet. I Danmark udgav forlaget Bogfabrikken i 1988 albummet “Højsangen”, gendigtet af Bo Green Jensen, med meget smukke illustrationer af Barbe.

Men hans specialitet er de dobbelte tegneseriesider, hvor billederne transformerer sig fra sommerfugle til kvinder til katte til noget endnu mere fantastisk.

Disse forvandlingsbilleder er Barbe ene om at skabe, og de er både svære at opdrive som originaler og som tryk. Her er vi virkelig i et marked for nørder og ægte samlere af sjældenheder.

 

Works by Barbe

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart