Vælg en side

Axel Mathiesen

Tag med på en nostalgisk rejse tilbage til de bøger, oldefar læste som barn. Den danske illustrator Axel Mathiesen var manden bag en stor del af de nu klassiske børnebogsforsider. En tegner af den gamle skole. Han bør ikke gå i glemmebogen.

Skønne billeder fra oldefars barndom

 Den danske tegner, blad- og og bogillustrator Axel Mathiesen (1882-1973) er nok den bedst kendte og den bedste af de tegnere, der i børnebøgernes storhedstid leverede omslag til de mest elskede bøger, og hvis omslag stadig huskes som “de rigtige”.

Det var bl.a. ham, der gav os omslagene til Flemming-bøgerne, Paw-bøgerne, Peder Most-bøgerne og Tarzan-bøgerne.

Axel Mathiesen illustrerede desuden de danske udgaver af Jules Verne’s bøger i tre omgange. I 1911 leverede han tegninger til Czarens Kurèr. Desuden tegnede han forsiden til de kartonerede udgaver af Jorden rundt i 80 Dage, der udkom i 1910 og 1912, der ellers havde tegninger af Moe.

Den største Jules Verne-opgave fik han, da han tegnede både forsider og yderligere 5 tegninger til hvert af de 10 bind i Poul Branners udgave fra 1941 til 1946, i alt 60 meget levende og elegante tegninger. Originalerne til en del af disse tegninger befinder sig nu i Henrik W. Christensens meget store Jules Verne-samling.

Axel Mathiesen skabte også en lang række fremragende danske bogomslag til Hasselbalchs tidlige Tarzan-serie. Samt covers til forlagets mange klassiker-udgivelser, f.eks. Borte med Blæsten.

Man kan læse meget mere om tegnerens liv og levned i bogen, Axel Mathiesen – en tegner og hans tid, af Hanne Bistrup og Jan Toxværd Jørgensen, 320 sider, 299 kr. Forlaget Attika 2009. Den ene forfatter, Hanne Bistrup, er barnebarn af Axel Mathiesen.

Galleri Comicart.dk har for længe siden opkøbt en fin samling af Axel Mathiesen originaltegninger, hvoraf udvalgte værker udbydes til salg. Det er en fornøjelse at kunne præsentere et bredt udvalg af denne store tegners værker. Ofte kan hans tegninger kendes på signaturen “A.M.”.

Hermed får nye generationer mulighed for at se billederne fra dengang, oldefar var barn. Kald det bare nostalgi, men de klassiske illustrationer har også en klar appeal til nye læsere og kunstsamlere. Kvalitet går aldrig af mode.

Værker af Axel Mathiesen

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart