Vælg en side

André Juillard

Han vil især blive husket for sin mangeårige indsats på den “historiske” serie om “Spurvehøgen”. Franske Juillard har desuden lavet adskillige album med Blake og Mortimer. En af de helt store franske tegnere og tegneseriekunstnere.

André Juillard
Spurvehøgen nr. 1.

Spurvehøgen og andre historier

Den franske tegner André Juillard er født i Paris den 9. juni 1948 og er en af ​​de mest produktive kunstnere af fiktive, “historiske” tegneserier i Frankrig. Hans streg er klar og elegant – som en slags moderne udgave af ligne claire.

Juillards karriere begyndte i 1974. Efter studier på School of Decorative Arts i Paris (l’école des Arts décoratifs de Paris) startede Juillard i det populære magasin Formule 1 og tegnede La Longue Piste de Loup Gris, en westernhistorie med scenarier af Claude Verrien.

Derefter lavede han en opdateret version af klassikeren “Roméo et Juliette” til magasinet Djin. I 1976 begyndte han sin første lange serie, med ridderen Bohémond de Saint-Gilles, baseret på en tekst skrevet af Claude Verrien.

I denne periode startede han også Isabelle Fantouri baseret på tekster af Josselin, for Djin, samt Les Cathares med Didier Conrad for samme forlag. 

I Danmark kender vi især Juillard som tegner på serien “Spurvehøgen” (Les 7 vies de l’Epervier), med manuskript af Cothias. Serien foregår i samme fiktive “historiske” univers som serierne Røde Maske (Masquerouge), Ariane (Plume aux vents), Cœur BrûléLe masque de ferNinon SecrèteLe fou du RoyLe chevalier, la Mort et le Diable og Les tentations de Navarre; alle skrevet af Cothias.

Men Juillard har også prøvet kræfter med Blake og Mortimer-serien, hvor han har tegnet “Doktor Voronovs Komplot”, “Sarkofagerne fra det 6. kontinent”, “Gondwanas Helligdom” samt “De fem lorders ed”, m.fl.

Originaltegninger og signerede tryk af Juillard er i meget høj kurs blandt samlere.

Works by André Juillard

Viser et enkelt resultat

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart