Vælg en side

Anders And

Donald Duck alias Anders And alias Kalle Anka. Kært barn har mange navne, og det gælder i særdeleshed for verdens mest kendte and. Siden 1934 har han regeret i tegneserier og tegnefilm som selve kernen i Andeby.

Anders And

En vrissen and erobrer verden

Anders And optrådte for første gang som bifigur i tegnefilmen Den kloge lille høne, som havde premiere den 9. juni 1934.

I begyndelsen havde han et langt spidst næb og et endnu mere hidsigt temperament end det, vi kender ham for i dag. Anders blev siden hovedpersonen i et stort antal korte tegnefilm (i alt 150) fra Walt Disney – skønt Walt efter eget udsagn hadede anden – og foretrak Mickey Mouse.

Uanfægtet at dette debuterede Anders And siden som tegneserie i 1938, først som del af serien Silly Symphonis, senere som selvstændig serie, tegnet af den dygtige Al Taliaferro.

Seriens univers blev derefter gradvist udviklet. Søndag den 17. oktober 1937 kom nevøerne Rip, Rap og Rup på besøg hos deres onkel, og de har siden været en vigtig del af både tegnefilmene og tegneserierne om Anders And.

Universet blev siden udviklet yderligere af flere tegneserieskabere, hvor langt den vigtigste var Carl Barks,  som gav Anders en mere nuanceret personlighed, og som tilføjede det berømte karaktertræk, at Anders er konstant uheldig.

Barks opfandt derefter Onkel Joakim, Bjørnebanden, Hexia de Trick, Pengetanken m.m. Så fik Anders adgang til at rejse Jorden rundt på spændende eventyr.

Anders And og figurerne fra Andeby fik i 1949 deres eget blad i Danmark, Anders And & Co., som udkommer den dag i dag. Danske serieskabere har også bidraget til serien gennem årene – mest markant Freddy Milton (i samarbejde med hollandske Daan Jippes) og Flemming Andersen.

I ugebladet har man kunnet følge nye generationer af tegnere forsøge sig med serien – mest vellykket Don Rosa, William van Horn, Vicar, Santanach m.fl.

Don Rosa har med “Her er dit liv, Joakim”, udvidet og genskabt hele Andeby-universets historie. Han er ikke den største tegner, men en fremragende fortæller – med et stort publikum.

Se mange flere værker med Anders And her.
Vild med Carl Barks (Den Gode Tegner)? Se her!
Er Don Rosa din favorit? Se se lige her!

Donald Duck and Disney art

Viser alle 49 resultater

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart