Vælg en side

Alfred Andriola

Detektivserien om politimanden Kerry Drake fandt et stort publikum i Danmark som signaturserie i Serie-Magasinet. I hjemlandet USA opnåede Kerry Drake og serieskaberen Alfred Andriola stor anerkendelse, også uden for traditionelle tegneseriekredse.

Kerry Drake by Alfred Andriola.

Realistisk detektivserie

Alfred Andriola (født 1912 i New York, død 1983) var uddannet journalist – og manden bag de populære detektivserier “Charlie Chan” og ikke mindst “Kerry Drake”.

Alfred Andriola blev i 1935 tilknyttet som assistent til Milton Caniff og Noel Sickles, og han tog hurtigt ved lære. Snart skabte han sin egen detektivserie, Ernie Chan, baseret på den kinesiske detektiv, der optræder i Earl Derr Biggers krimier. Serien løb i perioden 1938-1942.

Men det skulle blive endnu bedre for Andriola, da han i oktober 1943 lancerede sin helt egen detektiv, Kerry Drake. Avisserien var meget realistisk i sin skildring af politiets arbejde og hverdagens forbrydelser, og den skildrede i modsætning til konkurrenten “Dick Tracy” skurkene på en mere nuanceret måde.

Kerry Drake er en humanistisk detektivserie – uden Dick Tracys kynisme og voldsfascination.

Andriola lavede selv serien i mange år, men fik i sidste del af karrieren hjælp fra assistenter som Charlie Raab, Fran Matera, Jerry Robinson – og den glimrende Susuri Gumen. Manuskripterne blev fra starten skrevet af Allen Saunders – og siden af Rick Staci.

Alfred Andriola modtog i 1970 den prestigefyldte Reuben Award for Kerry Drake.

I Danmark er vi mange, der har et særligt, nostalgisk forhold til Andrila og specielt Kerry Drake. Serien var fra starten i 1968 en fast del af Serie-Magasinet, hvor den fortsatte det meste af bladets levetid.

Vild med avisserier? Så se her.

Works by Alfred Andriola

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart