Vælg en side

Al Taliaferro

En af de mest driftsikre og dygtige Disney-tegnere var amerikanske Al Taliaferro, der gennem tre årtier havde ansvaret for avisudgaven af Anders And. Han leverede både det daglige grin til hverdag og i søndagsaviserne.

Det daglige grin gennem 27 år

Navnet Al Taliaferro er tæt forbundet med avisudgaven af Anders And. Det var ham, der utrætteligt tegnede såvel hverdagsudgaven som søndagssiderne i perioden mellem 1938 og 1965. 27 år, hvor han leverede det daglige grin!

Alfred (siden Al) Taliaferro var født 29.8.1905 i Montrose, Colorado. Han studerede kunsthistorie og lærte sig at tegne gennem et brevskolekursus.

15.1.1931 blev han ansat som assisterende tegner i Disneys tegnefilmstudio. Fra 17.1.1932 rentegnede han Mickey Mouse-søndagssiden for Floyd Gottfredson frem til slutningen af året.

Samtidig var han i en periode rentegner på Gottfredsons hverdagsstrip – og fra starten af 1933 til 16.4.1939 tegnede han søndagssiden Silly Symphonies. Her prøvede Taliaferro første gang kræfter med Anders And.

Så da anden i matrostøjet fik sin egen hverdagsstrip 7.2.1938 blev Taliaferro udpeget som tegner. I 1939 fulgte søndagssiden.

Det var et heldigt og godt valg. Takket være Al Taliaferros pen og med manuskript af Bob Karp blev Anders And hurtigt den mest populære Disney-avisserie. På højden af sin succes blev den bragt i 322 aviser verden over.

I 1965 overlod Taliaferro rentegningen til andre, og i 1969 døde han – i relativ anonymitet, eftersom han var en af de mange anonyme Disney-tegnere, der først fik sit navn frem i offentligheden langt senere. Hans avisstriber var som regel signeret Walt Disney, skønt denne aldrig tegnede en eneste af dem.

I dag står Al Taliaferro som en af de fem-seks vigtigste og bedste tegnere, der har haft ansvaret for Anders And i tegneserieform. Hans originale striber og søndagssider er i meget høj kurs.

 

Works by Al Taliaferro

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart