Vælg en side

Agustin Vergara Koller

En dag vandrede en ung argentinsk kunstner ind fra gaden på Galleri Comicart.dk med eksempler på sit arbejde. Talentet var tydeligt – og nu kan vi omsider præsentere hans oliemalerier for vores kræsne publikum. Ringenes Herre-portrætter samt dyremotiver with a twist!

Billedkunstner og digital troldmand

Den argentinske billedkunstner Agustin Vergara Koller er født i Tandil, Buenos Aires i 1989. Han er i dag en fremstormende digital kunstner, som også af og til laver oliemalerier.

Allerede i en meget ung alder viste han sin passion for at tegne. Som ung lærte han sig selv at male – ved at eksperimentere med diverse teknikker.

En dag vandrede Agustin ind fra gaden på Galleri Comicart.dk, uanmeldt, og fremviste eksempler på sit arbejde. Jeg (Peter Hartung) kunne straks se talentet, men også, at det skulle finpudses og udvikles yderligere.

Især et oliemaleri på en træplade, forestillende en drage fra Ringenes Herre-universet, vakte min opmærksomhed. Jeg foreslog Agustin, at han skulle lave malerier til en tema-udstilling om netop Lord of the Rings – og det brugte han et års tid på.

Malerierne bragte han selv til mig, sammenrullede. Da jeg fik kigget på dem, blev jeg blæst bagover. Agustin havde virkelig overgået sig selv og produceret en stak malerier af høj teknisk klasse.

Han skulle således havde debuteret med en stor udstilling på Hillerød Kunstdage i starten af 2020. Men så greb skæbnen ind på uretfærdig vis. Med en uge til udstillingen, lukkede Danmark ned på grund af COVID-19. Agustin kunne ikke rejse ind i landet. og hans udstilling måtte aflyses.

I mellemtiden var han flyttet til Berlin og arbejdede derfra. Men historien gentog sig året efter, hvor hans debutudstilling igen måtte aflyses – af samme grund.

I mellemtiden har han udviklet sig betydeligt som maler – med en anden slags motiver. Agustin maler meget gerne fantasi-væsener og fabeldyr. Eller regelrette fugle- og naturmotiver.

Hans private interesse for dyr har altid været den største inspiration. Faktisk læste han til dyrlæge et helt år, hvilket har givet ham en grundlæggende forståelse for dyrs anatomi. En viden, han bruger i sit arbejde som billedkunstner.

For flere år siden gennemførte han en uddannelse som grafisk designer og illustrator på “Instituto de comunicacion visual” i Rosario, og siden har han udviklet sin helt personlige stil – med en meget fotorealistisk måde at male på. Han udtrykker sig oftest gennem digitale virkemidler og kombinerer fotos med digitale redskaber.

Agustin Vergara Koller har modtaget mange fine priser for sit arbejde i Sydamerika. Hans illustrationer er bl.a. bragt i bogen “The Best Illustrations in Latin America”, udgivet af University of Palermo i Buenos Aires.

Han har mange inspirationskilder, men nævner især klassiske malere som Johannes Vermeer, Diego Velazquez, samt navne som Balthus, Richter og Richard Estes.

I 2018 flyttede Agustin til København for at opleve Europa og udvikle sig kunstnerisk. Så kunne han jo studere de stor kunstværker på diverse museer.

Agustin var således fast gæst på diverse danske samlinger. En dag kom han som nævnt forbi Galleri Comicart.dk – og et samarbejde blev indledt!

Works by Agustin Vergara Koller

Få et forspring i forhold til andre kunstsamlere!

Modtag galleriets ugentlige nyhedsmail. Så går du aldrig mere glip af de mest eftertragtede nyheder og sjældne værker, der sættes til salg i galleriet. Nyhedsmailen er gratis og indeholder hver gang nyheder og tilbud. Du får her adgang til specialviden om galleriets kunst og kunstnere. Bliv inviteret med til ferniseringer og særarrangementer. Tilmeld dig i dag!

Salg af tegnekunst, comicart